Larsen produserer pappuslespill av høy kvalitet. Puslespillene er fremstilt i Europa og laget av 100% gjenbrukbare materialer. Du finner hele vårt store utvalg av Larsen-puslespill her.
Norske Lars Andreas Larsen grunnla et trykkeri i 1947. I 1952 mottok hans den gang 5-årige sønn et puslespill i ga fra en tante i Amerika. Dette puslespillet var av høy kvalitet og ulikt noe Lars hadde sett på det norske markedet. Lars la merke til hvor mye tid den lille gutten kunne bruke på å legge akkurat dette puslespillet, og i 1953 begynte han derfor med å eksperimentere med å lege egne puslespill. Til å begynne med produserte Lars puslespill for andre, men i starten av 60-årene introduserte han sin egen produktlinje. Dette ble startskuddet til Larsens rammepuslespill slik vi kjenner dem i dag.
Helt siden begynnelsen har det vært en målsetning for Larsen at deres puslespill skal være av høy kvalitet samtidig som de rommer både lek og læring. Larsens puslespill er laget av tykk papp slik at barna enklere får godt grep om brikkene og så de ikke så lett går i stykker. Puslespillene ligger på et brett og har en fast ramme rundt kanten – derav navnet rammepuslepill. Utover at dette gjør det lettere og kanskje tryggere for mindre barn å legge denne typen puslespill, så tar rammepuslespill heller ikke særlig stor plass og er derfor lettere å oppbevare. På brettet ses omrisset av de forskjellige brikkene. Dette betyr at løsningen er på brettet og barna blir dermed mer fokuserte og mindre tilbøyelige til å gi opp puslespillet.
Når barn legger puslespill, lærer de å gjenkjenne forskjellige former og fasonger. Larsens puslespill har utrolig mange ulike fasonger, og jo flere ganger barna legger puslespillene, jo lettere blir det for dem å gjenkjenne de forskjellige fasongene. Denne evnen bruker barna også ubevisst i skolen, ved at de lettere lærer nye fasonger på f.eks. bokstaver og tall. Flere av puslespillbrikkene er helt bevisst formet etter dyr eller ting som ikke har noe med motivet å gjøre – dette gjør det morsommere for små barn når de skal legge puslespillet.
Det finnes mer enn 400 forskjellige Larsen-puslespill, og noen av dem er produsert med opptil 30 ulike språk. For norske barn og foreldre er det selvsagt fint at f.eks. alfabetpuslespillene fra Larsen inkluderer bokstavene æ, ø og å.
Tilbake i 1971 utga Larsen deres første ”problemløsningspuslespill” – et puslespill med navn på hovedsteder og de tilsvarende landenes flagg. Her gjaldt det å få puslet det riktige flagget sammen med den riktige hovedstaden. Deretter gikk det slag i slag med puslespill med bokstaver og bilder som skulle passe sammen, klokker og klokkeslett, og puslespill med regnestykker (inkludert brøkregning for de litt større barna). Disse puslespillene har raskt blitt populære i skolen såvel som hjemme i folks stuer, ettersom barna lærer en hel masse mens de hygger seg sammen.